Makkelijk en relevant voor de hele school

Wij nemen de zorgen van directie, leraren en schoolbesturen weg. Wij komen naar school voor een gesprek vooraf. Ook adviseren we welk bestaand thema of buitenactiviteit kan aansluiten op de kookles.

 

Voorafgaand aan de les sturen wij lesmateriaal en achtergrondinformatie aan de docenten en nemen op de dag van het koken al het materiaal en de ingrediënten mee. Wij zorgen ervoor dat de school alleen tijd en ruimte vrij hoeft te maken voor de lessen. Wij brengen de rest.

 

Wij weten hoe druk het is op school, voor de directeur en docenten. Wij kennen de zorgen van school.

De Smaak te Pakken is partner van Voedselwijs in Amsterdam

De lessen van De Smaak te Pakken zijn zo samengesteld dat elke kookles ook altijd gekoppeld kan worden aan een bezoek aan de schooltuin, Hortus, Boerderij Educatie, of stadslandbouwproject. Ook gebruiken deze partners de gezamenlijke begrippenparen: gezond/ongezond, dierlijk/plantaardig, bewerkt/onbewerkt, ver weg/dichtbij.
Bij alle partijen van Voedselwijs staat ervarend leren centraal. In alle lessen van De Smaak te Pakken worden ingrediënten, zoals granen, wortels, knollen, noten, kruiden en specerijen van dichtbij en verweg gebruikt. In overleg kunnen ingrediënten van een buitenles naar de les van De Smaak te Pakken op school worden meegenomen.
Ons aanbod kunt u ook vinden in de NME gids